Fakultatív programjaink

Bölcsődénkben és óvodánkban számos fakultatív programot tudunk biztosítani az Ön gyermekének. Legyen szó akár sportról, játékról, szellemi fejlődésről. 

Bővebben

Választható programjaink:

Cooking class

Az angol nyelvű főzős órák keretén belül játékosan – zene és dalok kíséretében – főzni tanulunk majd a gyerekekkel. Minden alkalommal 1-1 könnyen elkészíthető receptet (levesek/meleg ill. hideg ételek/édességek) fogunk elkészíteni, melyben a hazai mellett megjelennek különböző országok specialitásai is. A finom falatok megalkotása, kóstolása és a főzési folyamat megismerése mellett a terítést is gyakoroljuk majd.

Funny kids joga

A gyerekjóga egy olyan ézelemközpontú mozgásforma, amelynek minden egyes pillanatát átszövi a mese és a játékosság. A jóga által a gyermekek részesei lesznek egy varázslatos mesevilágnak, amelyben mozgás- és hangutánzással, énekléssel és mondókákkal sajátítják el a jóga alapjait. A rendszeres gyerekjóga foglalkozások testi, lelki és szellemi szinten egyaránt megalapozzák a gyerekek egészséges életét: segítik a koncentrációt, a stressz kezelését, fejlesztik a helyes légzéstechnikát és testtartást. 

Úszás

Smiley Úszóiskola – Nálunk az úszásoktatás gyerekeknek általában oktatónként 5-6 fős csoportokban történik, így elegendő figyelem jut mindenkire. A gyermek úszásoktatás fókuszában az az alapelv áll, hogy ha gyermeke kis korban megtanul otthonosan mozogni a vízben, kialakul a vízbiztonsága, akkor nem kell attól tartani, hogy pl. osztálykirándulás alkalmával valami baj történik. 

Kis csoportos gyermek úszásoktatás

A kis csoportos úszásoktatás előnye, hogy differenciáltan tudunk foglalkozni mindenkivel, azaz mindenki a maga szintjén tud fejlődni, nincsenek nagy különbségek a gyerekek tudása között. Az úszás a gyermekek számára ezen túlmenően fiziológiai szempontból is rendkívüli jelentőségű, hiszen korunk betegségei, a sok ülés az iskolában és a számítógép-, kütyü- és videojáték-függés zavarokat okozhat a gyermek élettani és mentális fejlődésében.

Az úszás nem csupán sportolási alternatívát jelent a szobai elfoglaltságokhoz képest, hanem a helytelen testtartást is képes ellensúlyozni a gerinc és a hát izmainak megdolgoztatásával, a különféle izom-kiegyensúlyozatlanságok kompenzálásával. Az úszás az egyik legegészségesebb természetes mozgásforma.

Balett

Játékos balett gimnasztika – A foglalkozás célja az óvodás gyermekek helyes testtartásának,izomzatának erősítése,fejlesztése játékos feladatokkal. A mozgás során klasszikus zenét hallgatnak a kis balett táncosok.A klasszikus balett alaplépéseivel való megismerkedés a későbbiekben is hasznukra válhat. A zenére folytatott harmonikus mozgás és a tánc szeretete a szellemi fejlődésre is pozitív hatással van.

Néptánc (bölcsi, ovi)

A bölcsődei néptánc az ovis néptánc előkészítője, mely játékos formában segíti a hagyományos népi játékok, mondókák, kör és ügyességi játékok megismerését. A korosztálynak megfelelő egyszerű játékok fejlesztik a gyermekek mozgáskészségét, ezáltal észrevétlenül sajátíthatják el a magyar néptánc egy- egy motívumait.

A foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a mondókák, a kör- és ügyességi játékok is, melyek remekül fejlesztik a gyermekek memóriáját, gondolkodását, szókincsét, kommunikációját. A tánclépések játékos tanításához egyszerű eszközöket használok: színes tulipánokat, babzsákokat, gumiszalagokat.

Judo

Esés technika! Koordináció fejlesztése! Óvodankban Ledényi Levente tanítja a gyereknek, hogyan kell helyesen esni, ami nemcsak megelőzi a sérüléseket, hanem segít a térbeli orientáció javításán. A judo minden sport alapja lehet, fegyelmet és figyelmet tanít, fejleszti a mozgáskultúrát és a belső egyensúlyt.

Sakk

A sakk iránt a gyerekek érdeklődését, már 4 éves kortól érdemes felkelteni. A játékos foglalkozások alatt, már sejteni lehet, kik azok, akiket a sakk hosszabb távon is le fog kötni, és kik azok, akiket nem. Fejlődik a rövid és hosszú távú memória, a logika, a koncentrációs képesség. Rendszer-elméletű gondolkodásra nevel. Növeli a kombinációs képességet, a lényeglátást. Megtanulják tisztelni az ellenfelet, kialakul az egészséges versenyszellem, türelmesebbek lesznek ezáltal a gyerekek.

Foci

Gyerekfoci által egyaránt fejlődik gyermeked mozgás koordinációs és szociális készsége. Egyszerre ügyesedik a lábuk és az egymásra figyelés képessége. Az edzésen mindenkinek saját focilabdája van. Az év folyamán megtanulják, hogyan irányítsák azt. Megtapasztalják, mit is jelent egy csapatként játszani.

Labdás ügyességi játék

Az első labdás játékok csak a labdával való ismerkedésről szóltak. Ha már ügyesen fogják, gurítják, dobják a labdát a gyerekek, jöhetnek a csapatjátékok is, amikor egyszerre több gyerek játszik. Ezeknél a játékoknál már a szabályt is meg kell érteni, sőt be is kell tartani. Ezért aztán ezek a játékötletek a mozgáskészségen kívül a gondolkodásra, összpontosításra, gyors reagálóképességre is jótékony hatással  vannak.

Síelés

Valódi, értékes, fejlesztő sportmozgással is tölthetik gyermekeink a hűvösebb napokat a Babos Síiskola közreműködésével. Itt  rövid időn belül megtanulhatják a síelés csínját-bínját különböző nehézségi fokozatú pályán, szakképzett oktatóktól. Ez a sportág az egész testet megmozgatja, fejleszti a mentális és koordinációs képességeket, szimmetrikus mozgást biztosít, mely segíti a két agyfélteke összehangolt működését. A kiscsoportos oktatás előnye a közösségformáló erő, mely minden szinten húzóerőt biztosít a gyermekeknek.